Dopravní značení

Jsme nejen PRO Holýšov, ale chceme také to nejlepší pro Holýšov a … jsme z Holýšova. Náš volební program vám jednou představíme, ale na to je ještě čas.
Zatím vám chceme ukázat, jak se na Holýšov díváme, jak ho vidíme, a také … co bychom chtěli od vás, od voličů, od občanů.
Postupně vám ukážeme drobnosti. Maličkosti. Jsme na ně zvyklí, je těžké je i vnímat. A při tom nejsou v pořádku a k řešení stačí málo energie i financi v pravý čas.
Navíc … vyřešit se dají mnoha variantami. Povězte nám, jaké řešení chcete?
A pokud ho nenajdete v naší nabídce, řeknete nám to své.
Na fotkách je křižovatka ulic Tylova a Malá. Není jediná, které se to týká, je jen vzorovou ukázkou. Všimněte si, že směrem z ulice Malá je značka „Dej přednost v jízdě“. Na ulici Tylova by tedy v obou směrech měla být značka „Hlavní silnice“. Ale není. Copak my, místní, my bereme Tylovu automaticky jako tu hlavní. Ale co návštěvy? Jako často, řešení může být dvojí:
1) Doplnit dopravní značení tak, aby bylo správné a bezpečné
2) Odstranit značku „Dej přednost v jízdě“ a nechat přednost zprava
A víte, že jsou města, která zkouší jít cestou minimálního dopravního značení? Dokážete si představit Holýšov, který bude mít, například, pouze dvě hlavní a předností označené tepny místních komunikací (plus Husova a tř. 1. Máje a Jiráskova, což nejsou místní komunikace a dopravní značení spadá pod stát), a to ulici Luční a Sokolovskou … a všude jinde bude přednost zprava? Přinese to možná ze začátku nutnost nejezdit po paměti, ale … zpomalí to rychlost vozidel v ulicích bez nutnosti pro řidiče nepříjemných příčných retardérů často, ušetří to peníze za dopravní značení. Zklidní to dopravu ve městě.
Tak co vy na to?



Komentáře