Parkové úpravy ve městě



Jsme nejen PRO Holýšov, ale chceme také to nejlepší pro Holýšov a … jsme z Holýšova. Náš volební program vám jednou představíme, ale na to je ještě čas.
Zatím vám chceme ukázat, jak se na Holýšov díváme, jak ho vidíme, a také … co bychom chtěli od vás, od voličů, od občanů. 
Postupně vám ukážeme drobnosti. Maličkosti. Jsme na ně zvyklí, je těžké je i vnímat. A při tom nejsou v pořádku a k řešení stačí málo energie i financí v pravý čas. 
Navíc … vyřešit se dají mnoha variantami. Povězte nám, jaké řešení chcete? 
A pokud ho nenajdete v naší nabídce, řekněte nám to své. 
O údržbě prostředí ve městě i v jeho okolí jsme již psali i mluvili. Budeme o ní však psát a mluvit i dále. Příkladů z této problematiky je totiž nemalé množství. V Holýšově žije spousta šikovných, aktivních a dokonce i organizovaných zahrádkářů, kteří o své soukromé zahrady velice hezky a vzhledně pečují, ale samotné město se o své veřejné pozemky, vegetaci a zeleň příliš dobře postarat nedokáže. Podíváme-li se však do okolních obcí, můžeme jasně vidět, že to jde, ale musí se chtít. V Holýšově je celá řada veřejných pozemků, na kterých by mohly barevně po celé jaro i léto kvést nejrůznější okrasné rostliny, které by mohly občanům třeba jen zpříjemnit cestu do práce, na autobus, na vlak, k doktoru, nebo kamkoliv jinam, a nebo by zkrátka mohly příjemně překvapit náhodného turistu či projíždějícího řidiče. To samé platí o dalších dekorativních prvcích – úhlednější lavičky, lampy, koše a podobně. Přitom stačí opravdu málo. Nemusí navíc jít jen o místa neúhledná a neudržovaná, můžeme se zde bavit i o nedávno zrekonstruovaných místech, u nichž se prázdná zeleň může zdát poměrně nudná a monotónní. Souhlasíte s námi? Pojďme to společně změnit! :) Napište nám vaše tipy a názory! :)










Komentáře