Kam vyrazit?



A teď se podívejte, kam můžete ve Vašem okolí vyrazit od pátku do neděle za poznáním, za kulturou a za zážitky :-). 

Tento víkend bude zajisté ve znamení jedné z největších a nejstarších národopisných akcí: 64. Chodských slavností a Svatovavřinecké pouti. Bohatý folklorní program, jarmark, spoustu výstav, Chodrockfest a historický vlak jsou zárukou, že si přijdou na své všechny ročníky. Vzhledem k vysokému nebezpečí vzniku požárů bude na Chodské slavnosti v čele Expresu Chodský drak nasazena historická motorová lokomotiva řady 751. (T 478.1) 


V Plzni pak pátkem 10. 8. začíná předzvěst Živé ulice, která si „namluví“ Plzeň výstavou, pohádkami pro děti, divadlem v rámci projektu Kolik stojí svoboda? i DJs pod širým nebem. Navnaďte se na následující týden, kdy naplno začne 7. ročník Živá ulice. 


Od 10. – 12. srpna budete moci vidět na železniční zastávce v Plasích unikátní Prezidentský vlak vypravený ke 100. výročí Československa. Kdo se nemůže dočkat, může přijít už ve čtvrtek 9. 8. v 16 hodin. Vstup je zdarma. 


Pro milovníky večerní romantiky máme tip do letního kina ve Stodu na romantický thriller Hastrman s podtitulkem „Člověk ve zvířeti, zvíře v člověku“, který začíná ve 21:00hod. 


V Kladrubech se tuto sobotu koná Barokní slavnost. Jedná se nejen o koncert klasické hudby, ale i večerní taneční vystoupení v klášterním kostele s bohatým doprovodným programem. 


Pro chlapce i muže (a nejen pro ně) nabízíme akci v historickém parku Bärnau -Tachov: Historický středověký manévr. Autentická výzbroj a autentické zbraně – aneb jak to s těmi rytíři doopravdy bylo. Ukázky bojových technik a vojenského cvičení 11. a 13. století a jako vyvrcholení tradiční “Velká bitva”, v níž se v utkají oddíly napříč staletími. 


Hrad Švihov v létě ovládne ďábel a sedm smrtelných hříchů a začíná se již tento pátek 10. 8. od 19:00 hodin. Osmnáctý ročník nočních prohlídek bude obohacen o zbrusu nové představení. Na své si přijdou milovníci čertů, žen a zemitého humoru. 


A na zámku v Horšovském Týně v sobotu opět proběhne noční prohlídka s místním kastelánem Janem Rosendorfským s názvem „Jak se co dělá“. 


Přejeme příjemnou zábavu a krásné léto všem!!! :-)

Komentáře