Kam vyrazit?


A teď se podívejte, kam můžete ve Vašem okolí vyrazit od pátku do neděle za poznáním, za kulturou a za zážitky :-).

I na tento pátek 17. 8. pro Vás máme tip do letního kina ve Stodu. Přijďte se pobavit u nové české komedie „PEPA“, která začíná v pátek 17. 8. ve 21:00hod.

Na Křížovém vrchu u Stodu se v sobotu 18. 8. od 14:30hod. uskuteční jedinečný kytarový koncert Lubomíra Brabce. Tomuto koncertu bude předcházet přednáška Jany Valešové o historii Křížového vrchu.

Tento víkend si ovšem přijdou na své děti i dospělí.  Už jste slyšeli o Keltské společnosti Vousův kmen? Zajímá Vás život Keltů v mladší době železné, keltská hudba, řemesla a chtěli byste vidět souboj keltských válečníků? Pak nesmíte chybět na hlavní události léta v Keltském skanzenu Jivjany na „Dni oživlé historie a her“ v sobotu 18. 8. od 13:00hod!

Nebo Vás zajímá spíše historie, zábava, hry a dovednosti z Divokého západu? Pak je pro Vás jako stvořená sobotní akce „Srpnová výprava na Divoký západ“ ve West Parku v Plzni, kam můžete přijet v sobotu od 11:00-18:00hod. Nahlédnete do nezkreslené historie osidlování amerického západu. Stanete se na chvíli indiánem, kovbojem nebo zlatokopem a vyzkoušíte si jejich život na vlastní kůži! Naučíte se střílet z luku, házet tomahawkem, rýžovat zlato, lovit mustangy nebo házet lasem. Můžete se stát pomocníkem našeho šerifa a vyfotit se s ním v jeho voze nebo ochutnat speciality z Divokého západu.

A další historickou atmosféru, tentokrát ze středověku, můžete nasát v neděli na hradě na akci „Středověký den na Radyni“. Čeká vás dobová hudba, dobré jídlo i pití a také ukázky šermířského vystoupení. Poměřit síly s ostatními budete moci v hodu sekerou, střelbě z luku či v boji na kladině. Pro děti je připraveno například dobývání hradu.

Pokud máte rádi zvířátka, přírodu a ekologii, mohl by Vás zaujmout „ Ochranářský den v ZOO PLZEŇ“. Vše propukne v sobotu 18. 8. v 10:00hod. Jedná se o tradiční akci na podporu záchranných projektů v Zoo Plzeň. Chybět nebudou stánky, u kterých se můžete dozvědět více o ohrožených druzích živočichů, malování na obličej a novinkou bude možnost vyrobit si krásný obrázek z barevného písku. V 15 hodin bude slavnostně pokřtěn pták roku 2018, sýček obecný. Jeho patronem se stanou členové hudebního uskupení IVAN HLAS TRIO.

V Plzni také stále probíhá „festival Živá ulice“. Koncerty a večírky plné skvělých kapel a djs. Rock, jazz, swing, pop i electro. Divadlo pod širým nebem i pohádky pro děti. Český design a alternativní móda. Filmy u hradeb. Food festival, se kterým procestujete celý svět. Výstava a workshopy.

Největší sportovní akce města Plzně Sportmanie Plzeň 2018 obsadí v letošním roce park za OC Plzeň Plaza od 18. srpna do 26. srpna. Devět dní plných sportu nabídne možnost vyzkoušet si na vlastní kůži různé druhy sportů, besedy se známými sportovci a přednášky a bohatý doprovodný program. Vstup do sportovního parku pro celou rodinu je zdarma. Ve všední dny bude otevřen od 13 do 19 hodin, o víkendech od 10 do 19 hodin.


Pro příznivce skupiny Tři sestry máme skvělou zprávu! Česká legenda i po třiatřiceti letech s velkým nadšením a ve vší pokoře objíždí naší krásnou českou kotlinu a během tradičního „TŘI SESTRY RADEGAST TOUR 2018“ navštíví kapela celkem 21 open air areálů v Čechách a na Moravě. A tuto sobotu 18. 8. si je můžete užít i v nedalekých Klatovech!!!

Do kláštera v Kladrubech můžete zajet v sobotu 18. 8. na poslední 6. koncert Kladrubského hudebního léta a tuto návštěvu spojit například s tradiční Kladrubskou poutí, prohlídkou kláštera či výstavou keramiky spolku Sdružení výtvarných umělců keramiků.


Hrad Švihov v létě ovládne ďábel a sedm smrtelných hříchů a pokračuje se i tento pátek a sobotu 17. 8. a 18. 8. od 19 hodin. Osmnáctý ročník nočních prohlídek bude obohacen o zbrusu nové představení. Na své si přijdou milovníci čertů, žen a zemitého humoru.

A na zámku v Horšovském Týně v sobotu opět proběhne noční prohlídka s místním kastelánem Janem Rosendorfským s názvem „Jak se co dělá“.

Přejeme příjemnou zábavu a krásné léto všem!!! :-)

Komentáře