Kam vyrazit?


A teď se podívejte, kam můžete ve Vašem okolí vyrazit od pátku do neděle za poznáním, za kulturou a za zážitky :-).

V letním kině ve Stodu se promítá tento pátek 24.8. od 20:30hod. černá komedie „Ztratili jsme Stalina“. Tato dokonale zesměšňuje šílený komunistický režim a nejabsurdnější na tom je, že téměř vše v tomto filmu je založeno na skutečných událostech. Podle ruského ministerstva kultury snímek režiséra Armanda Iannucciho uráží sovětskou historii a zakázali jej promítat v kinech. Ve zbytku světa film sbírá kladné recenze i díky skvělému obsazení v čele se Stevem Buscemim (Chruščov), Jasonem Isaacsem (maršál Žukov) a monty pythonovcem Michaelem Palinem (Molotov).    

Předposlední prázdninový víkend je však opět nabitý dalšími akcemi všeho druhu. Hned v nedalekých Čečovicích se koná v sobotu 25.8. od 12:00hod. 10.ročník folk-country festivalu pro zámek Čečovice. Zahrají zde kapely Druhá tráva, Spirituál kvintet, Malina Brothers, Isara, Epydemye, Aftersix, country bál s HoPaŠaVani.
Veškerý výtěžek bude použit na záchranu zámku Čečovice.

Obec Střelice slaví v sobotu a neděli 770let. Těšit se můžete na dechovou hudbu Horalka z Domažlic, skupinu historického šermu Kargem, Dudáček ZUŠ Stod, Pilsen QUEEN tribute band, Firefiles - Ohnivou show, X-Cover a odpolední atrakce pro děti.

Zámek Nebílovy a Bezejmenná čajovna společně zvou na již druhý ročník multižánrového a genderově nevyváženého hudebního festivalu ANIMA MUSIC. V sobotu 25.8. od 19:30hod. Vám zahraje skupina Urband, která je nepochybně jeden z největších hudebních objevů posledního desetiletí. Přesné datum vzniku kapely není známo, poněvadž soubor se plynule vyvinul  z improvizovaných sestav provozujících takzvanou pouliční hudbu (busking, Strassenmusik či chcete-li žebrotu) především v Brně, ale i v jiných českých i evropských městech. V současnosti tvoří soubor tři vynikající muzikanti. Vladimír Červenka (kytara), Pavel Všianský (kontrabas) a Tomáš Vtípil (housle), známý např. jako autor hudby k filmu Radima Špačka Pouta nebo spoluprací s Národním divadlem v Brně. 

V sobotu 25. srpna ožije Český les již tradiční akcí „Den Českého lesa“, tentokrát na téma SKLÁŘSTVÍ. Akce se uskuteční od 10 hodin v Křížové Huti u obce Nemanice na Domažlicku. Letošní ročník je obohacen o prezentaci Zlaté stezky (síť turistických cest propojujících historické trasy mezi Bavorskem, Plzeňským krajem a Jihočeským krajem).

sobotu 25.8. v 10:00hod. se pro Vás otevře hrad Rýzmberk ku příležitosti akce „Rytíři na hradě Rýzmberk aneb Jablko panny Apoleny“. Těšit se můžete na šermířské skupiny a vystoupení, komentované prohlídky, hry pro děti, hra o panně Apoleně a večerní překvapení.

Hrad Švihov v létě ovládl ďábel a sedm smrtelných hříchů. Zúčastnit se noční prohlídky na toto téma máte možnost naposledy tuto sobotu 25.8. od 19ti hodin. Osmnáctý ročník nočních prohlídek je obohacen o zbrusu nové představení. Na své si přijdou milovníci čertů, žen a zemitého humoru.

A na zámku  v Horšovském Týně  v sobotu 25.8.  proběhne poslední letošní noční prohlídka s místním kastelánem Janem Rosendorfským s názvem „Jak se co dělá“.

Do neděle 26.8. stále ještě probíhá za OC Plzeň Plaza největší sportovní akce města Plzně Sportmanie Plzeň 2018. Devět dní plných sportu nabídne možnost vyzkoušet si na vlastní kůži různé druhy sportů, besedy se známými sportovci a přednášky a bohatý doprovodný program. Vstup do sportovního parku pro celou rodinu je zdarma. Ve všední dny bude otevřen od 13 do 19 hodin, o víkendech od 10 do 19 hodin.


Přejeme příjemnou zábavu a krásné léto všem!!! :-)

Komentáře