Kam vyrazit?


A teď se podívejte, kam můžete ve Vašem okolí vyrazit od pátku do neděle za poznáním, za kulturou a za zážitky :-).

V letním kině ve Stodu se promítá tento pátek 31. 8. od 20:30hod. životopisné drama „Milada“. Natáčení prvního celovečerního filmu o Miladě Horákové Milada se rozběhlo začátkem listopadu 2016 v Praze. Postavu ženy, která se stala symbolem odvážného boje za svobodu, ztvární jedna z nejúspěšnějších izraelských hereček Ayelet Zurer. Rodačka z Tel Avivu se dokázala prosadit nejen doma, ale i v Hollywoodu. Pozornost vzbudila hned její první anglicky mluvená role ve filmu Stevena Spielberga Mnichov.
http://mks.mestostod.cz/vismo/o_utvar.asp?id_org=100972&id_u=1018&p1=1058

Poslední prázdninový víkend je věnován hlavně dětem, ale přijdou si zajisté na své i ostatní.

V pátek můžete vyrazit „Bosou nohou po ZOO“ – že po ZOO se dá vyrazit i netradičně, a to doslova „bosou nohou“, můžete vyzkoušet, než půjdou děti do školy. Zaměříme se tentokrát na ohrožené druhy zpěvných ptáků v jihovýchodní Asii. Podpoříme tím společně kampaň SILENT FOREST – ZTICHLÝ LES. Čeká vás soutěž, spousta informací a nejedno překvapení.

Zámek Nebílovy a Bezejmenná čajovna společně zvou na již druhý ročník multižánrového a genderově nevyváženého hudebního festivalu ANIMA MUSIC. V pátek 31. 8. od 19:30hod. se Vám představí Martha Galarraga a Timbasa. Kubánská zpěvačka a tanečnice Martha Galarraga, která žije v současnosti v Paříži, je největší hvězdou letošního ročníku festivalu Anima music. Martha Galarraga je jednou z nejautentičtějších světových interpretek afrokubánského folklóru a legendou v tradičních hudebních stylech, jakými jsou rumba, mamba, conga, chachachá nebo timba, která je na Kubě nástupcem v Čechách známější salsy.  Temperament, žhavé rytmy, radost a nesmírná energie Marthy Galarragy a skupiny Timbasa velmi často roztančí publikum i ve velmi konzervativních hudebních institucích. Rokokově hravá atmosféra Tuvorova tanečního sálu nebílovského zámku je pro tento krystalicky čistý a emotivní zážitek ideálním prostorem.

„Pohádková bitva na zámku Zbiroh“, která se uskuteční v sobotu i neděli 1. 9. a 2. 9. 2018.
U zámku se usídlí loupežník, který bude drancovat okolní vesnice, zastaví ho někdo?
V doprovodném programu vystoupí šermíři, hudebníci, tanečnice a další.  Návštěvníci si též mohou nakoupit dobové zboží na tržišti, či si zkusit střelbu z luku a kuše. Za zhlédnutí též stojí zámecká expozice, či občerstvení v zámecké krčmě.

Otevření areálu a zámecké expozice 10:00, začátek doprovodného programu od 13:00, začátek bitvy v 15.00 po oba dny.

ČT Déčko slaví 5. narozeniny a Techmania u toho nemůže chybět. Přijďte 1. září do Techmanie, kde bude od 13:00 probíhat „Déčkopárty“. Velká oslava narozenin, která přinese bohatý program. Například se můžete těšit na moderátory pořadu DVA3, Václava Chaloupka, autogramiádu moderátorů pořadu Wifina, celou řadu soutěží, živé vstupy a mnoho dalšího.
Vstupné bude po celý den do Techmanie za 85 Kč!!!

Zveme Vás na „Městské slavnosti Starého Plzence“ 1. září na louku u mostu přes řeku Úslavu. Těšit se můžete na muzikál Rebelové v podání ZUŠ Starý Plzenec, TICKET Country beat band, QUEEN TRIBUTE BAND či uskupení Kečup. Připraveny jsou rovněž soutěže pro děti. Akcí provází moderátor Petr Jančařík. Vstup: 30,- Kč za osobu.
Akci můžete třeba doplnit návštěvou hradu Radyně :-).

Česká klasika, asijská exotika nebo chutě mořských plodů? Desátý ročník plzeňského „Festivalu polévky“ provoní centrum Plzně a zakončí festival Živá ulice 2018. Přijďte ochutnat a rozhodnout, kdo vaří nejlepší polévky nejen v Plzni!
Plné kotle v kulisách areálu pivovaru, tak bude vypadat desátý ročník festivalu polévky. Jako tradičně budeme vařit ve 40 l kotlích přímo před vaším zrakem. Přijďte ochutnávat od 12.00 do 18.00 hodin. Protože polévka je grunt!
Vstup na festival je zdarma.

Přejeme příjemnou zábavu a krásné léto všem! :-)

Komentáře