Kam vyrazit?


A teď se podívejte, kam můžete ve Vašem okolí vyrazit od pátku do neděle za poznáním, za kulturou a za zážitky :-).

První víkend po prázdninách je nabitý akcemi všeho druhu!!! Užijte si ještě poslední letní dny a pojďte si ho užít :-)…

Koncert metalové kapely Arakain a naší nejúspěšnější zpěvačky Lucie Bílé, opět na jednom pódiu v jedné kapele… Kdo si tenhle zážitek nechce nechat ujít, může jet v pátek 7.9.2018 od 17:00 do Camp Lázní Klatovy.

V Domažlicích v alejích u náměstí Míru si můžete v pátek 7.9.2018 od 18:00 poslechnout The Dixie Hot Licks. Když nemůže muzikant do New Orleans, musí New Orleans k muzikantovi. The Dixie Hot Licks je plzeňská dixielandová kapela s repertoárem těch nejlepších, nejveselejších i nejsmutnějších, nejrychlejších i nejpomalejších, nejinteligentnějších i nej(s)prostších, nejdurovějších i nejmollovějších, nej... i nej... skladeb, jež vás přenesou do Basin Street, Bourbon Street, na Royal Garden, ale i do Moskvy, Arábie, do Číny i Indie. Tradjazzový říz je prostě zaručen!
VSTUP ZDARMA!

Na nedalekém letišti Líně se o víkendu koná Letecký den Plzeň 2018. Největší letecko-společenská událost v západních Čechách. V programu uvidíte stíhací letouny Spitfire, Gripen, vrtulníky Sokol, Mi-2, pilota Red Bull Air Race Petra Kopfsteina, výsadky parašutistů, velkou bitvu o letiště a mnoho dalších leteckých vystoupení.

V sobotu 8. 9. 2018 se v bývalých kasárnách v Holýšově odstartuje v 9:00 pochod Mobilisace 1938. Pochod je věnován mobilizaci Československé branné moci v září 1938, jako připomenutí významného mezníku československých vojenských dějin.

Plzenecká železnice si Vás dovoluje pozvat na Dny úzkorozchodné železnice s předváděcími jízdami úzkorozchodných vlaků vedených dieselovými lokomotivami a výstavu modelů a fotografií ve dnech 8.9 a 9.9. 2018. Úzkorozchodná trať je vybudovaná v areálu dětského tábora ve Starém Plzenci.

Státní hrad a zámek v Horšovském Týně se účastní akce Dny evropského dědictví, která se koná 9. září. Kromě klasických prohlídek jsme pro vás připravili oblíbené prohlídky s kastelánem Jak se co dělá?. Tentokrát se spolu vypravíme po stopách majitelů zámku, kteří působili v diplomatických službách. Poznáme Jana mladšího Popela z Lobkovicz a jeho syna Viléma, který se podílel na Stavovském povstání a pomohl rozpoutat Třicetiletou válku. Dále se seznámíme s Maxmiliánem Trauttmansdorffem, který se jako nejvyšší císařský diplomat podílel na uzavření Vestfálského míru. Budete mít možnost podívat se na relikvie vztahující se k tomuto aktu (orlí brk, kterým byl podepsán Vestfálský mír, grafiky, které zachycují podpis a knihy, které jsou shrnutím Vestfálského míru).
Součástí jsou také zpřístupněné sklepy ukryté 7 metrů pod úrovní nádvoří, které si projdete sami se svíčkou.
  
Chcete smysluplně zabavit Vaše ratolesti a sami se něco naučit? Zajímá Vás stavitelství? Pak navštivte muzeum stavitelství v Plasích, kde se v sobotu 8.9.2018 od 10:00-17:00 koná den otevřených dveří.  V rámci bohatého programu, který se bude v areálu plaského kláštera celý den konat, Vás Národní technické muzeum zve zdarma do Expozice stavitelství  a na dva typy komentovaných prohlídek:
DVŮR STAVEBNÍCH ŘEMESEL a  EXPOZICE STAVEBNĚ-HISTORICKÉHO PRŮZKUMU. Na komentované prohlídky je nutné se z kapacitních důvodů předem registrovat (viz. odkaz).  Součástí programu jsou i zábavné aktivity pro děti: výroba papírových cihel, opičí dráha, fotokoutek a soutěže o drobné ceny…

A kdo by se chtěl podívat i trochu dál a jen se pokochat či si i doplnit zásoby keramiky v domácnosti či zahrádce, ten určitě ocení letošní, již XXII. Hrnčířské trhy. Tyto předvedou na 300 nejlepších českých i zahraničních keramiků a hrnčířů. Na své si přijdou fanoušci užitkové, zahradní i dekorativní keramiky, porcelánu, ale také dobrého jídla, různých delikates a pití. Hlavním místem veškerého dění bude Husovo náměstí v Berouně a také přilehlé malé uličky Kolářská a U Pražské brány.
Návštěvníci se opět mohou těšit na ruční práce, kvalitní funkční a užitkovou keramiku, krásné tvary a dekor a tradičně vše si mohou koupit přímo od výrobců keramiky!
  
Přejeme příjemnou zábavu a krásné léto všem! :-)

Komentáře