Kam vyrazit?


A teď se podívejte, kam můžete ve Vašem okolí vyrazit od pátku do neděle za poznáním, za kulturou a za zážitky :-).

Protože se nám již pomalu hlásí podzim, můžete se již těšit na akce jako vinobraní, pivní festivaly, slavnosti jablek apod.

Začneme hned v pátek 21.9.2018 v Plzni, kde se od 17:00 až do soboty 22.9.2018 22:00 koná „Slunce ve skle“ – plzeňský festival pivovarů. 11. ročníkem vstupuje festival do druhé dekády své existence a řadí se tak mezi nejstarší a největší festivaly minipivovarů v ČR. Po loňském jubilejním desáté ročníku, který byl poprvé pořádán jako dvoudenní, bylo rozhodnuto po vyhodnocení ohlasů jak zúčastněných pivovarů, tak i návštěvníků, uspořádat i další ročníky tímto způsobem. Věříme, že jeho účastníci si užijí jeho jedinečnou atmosféru a návštěvníci budou mít řadu nových pivních zážitků :-).

Vášniví čtenáři by si neměli nechat ujít „Svět knihy Plzeň“. Mezinárodní knižní veletrh a literární festival Svět knihy se v roce 2018 uskuteční hned dvakrát. Na jeho druhé vydání se mohou těšit hlavně plzeňští čtenáři. 21. a 22. září od 9:00-19:00 přivítá Svět knihy Plzeň své první návštěvníky v kreativní zóně DEPO2015.
„Akce by měla splňovat parametry svého názvu, mít mezinárodní rozměr a nabídnout vystavovatelům i návštěvníkům program a servis, na který jsou od Světa knihy zvyklí, byť v menším měřítku,“ vysvětluje ředitel veletrhu Radovan Auer. Organizátoři chystají jako součást Světa knihy Plzeň nejrůznější doprovodné programy

Pokud se někomu nechce nikam jezdit, může si užít sobotní večer v Holýšově v  Baru66, který slaví 3. narozeniny a zve Vás na pořádný bigbít v podání „Medy Gang“. Přijďte 22.9.2018 od 21:00 a pořádně to roztočte!

A je to tady – 4. ročník „Auto Moto Show 2018“ v areálu letiště Staňkov již tuto sobotu 22.9.2018 od 13:00. A na co se můžete těšit? Bude toho hodně. Soutěž o Fabii R5 na celý rok, novinky a předváděcí jízdy s vozy značek VOLKSWAGEN (osobní i užitkové), SEAT, ŠKODA, HONDA a HONDA Moto, ukázky práce profesionálních hasičů z Plzně a Staňkova, vystoupení kapely MANDRAGE , jízdy zručnosti a přesnosti (trať 4x4, testování asistenčních systémů), atrakce pro děti (skákací hrady, crazy cars, horolezecká stěna, malování na obličej, soutěže), Predator Race, AVON truck nebo "Bezpečně v autě" od ŠKODA, Petra Fulína, vyhlídkové lety v průběhu celého odpoledne ….
Vstup na Auto Moto Show 2018 je zdarma!

V sobotu 22.9. 2018 od 17:00 se v rámci „Svatojánského hudebního festivalu“ koná v Kladrubech závěrečný koncert v klášterním kostele Nanebevzetí Panny Marie, který je též spjatý s historií Jana Nepomuckého. Vystoupí na něm opět slavný houslista Jaroslav Svěcený a přednese za doprovodu kytary Lubomíra Brabce vrcholně virtuózní skladby Schubertovy, Paniniho a Fernanda Sora.

V nedalekých Nebílovech se pak můžete těšit v sobotu 22.9.2018 od 13:00 na tradiční zámecké vinobraní. Stejně jako v letech uplynulých, tak i letos přivítáme na nádvoří zámku malé vinaře z Velkých Pavlovic, cimbálovou muziku Lašár a velkopavlovický Presúzní mužácký sbor. Zástupci malých rodinných vinařství přivezou do Nebílov celou řadu výtečných a oceněných vín a pochopitelně i oblíbený burčák. Přijďte si užít jihomoravský folklór, ochutnávat, nakupovat, ale i diskutovat s vinaři o jejich práci a výsledcích jejich celoročního snažení.
Těšit se můžete i na komorní soubor RITORNELLO pod vedením Michaela Pospíšila.  Komorní soubor Ritornello se zabývá především hudbou 16. a 17. století, ale také obou sousedních. Podle programu, který sestavuje ze specialistů na daný obor, mění své obsazení. Jádro souboru tvoří vždy 2-3 hudebníci, kteří často ovládají i více nástrojů.  Koncert, který se koná v rámci festivalu staré hudby Haydnovy hudební slavnosti 2018, bude součástí tradičního zámeckého vinobraní a uskuteční se v tanečním sále zámku od 14:00.

Zveme vás na událost podzimní sezóny – festival zelí – do zelárny Lobkowicz. Přijďte si v sobotu 22.9.2018 od 9:00 až do 18:00 ochutnat jedinečné lobkowiczské kysané zelí vyráběné tradičně v modřínových kádích a nově také čerstvé zelné saláty oceněné jako Regionální potravina plzeňského kraje.
http://www.festivalzeli.cz/

Kdo by chtěl zajet kousek dál, může slavit královské vinobraní na Točníku. Od soboty 22.9.2018 11:00 do neděle 23.9.2018 17:00 se přeneste do první čtvrtiny 15.století. Král Václav IV. s královnou Žofií přijíždí na svůj oblíbený hrad Točník, aby zde okusil letošní víno.  Setká se zde i s Janem Žižkou z Trocnova, který je v té době jeho věrným služebníkem. Jste zváni ke královské zábavě i k ochutnávce vína! Uvidíte šerm, rytíře v brnění, pány na koních, zatančí krásné dámy a přijedou i muzikanti a kejklíři! Čekají vás také hry pro děti, dobové tržiště a občerstvení.
www.VinobraniNaTocniku.cz

V neděli 23.9. od 13:00 můžete vyrazit do Chudenic, kde se ve Starém zámku a muzeu J. Dobrovského koná vzpomínkový den na Jaroslava Kvapila. Jedná se o 150té výročí narození českého básníka a dramatika, zámeckého rodáka…

Přejeme příjemnou zábavu a krásné léto všem! :-)

Komentáře